Halmstad Kanotklubb - Förening för såväl motion/havskajak till barn/ungdom med racinginriktning.
Du vet väl att du kan stödja vår förening genom att köpa bingolotter online! Klicka bara på länken nedan.

Bingolotto.se

Denna dag flyttas bryggor och båtplats för att göra utrymme för vår nya brygga. Portar målas, det putsas fönster, skuras , rensas ogräs och klubbhuset städas invändigt. Vi tackar medlemmar för arbetet denna dag för en fantastisk arbetsinsats. Samt Maxi Flygstaden för bidraget om 20 000kr till bryggan. Maxi delade ut 1 miljon till idrotten i Halmstad våren -22.

SM 2022

SM 200m - Nyköping 2022
Här kommer summeringen från helgens tävlingar på sprint SM i Nyköping.

Ett riktigt kul och trevligt SM, vi var 9st aktiva från Halmstad som tävlade i div konstellationer och lopp det var K1, K2, K4 samt mixstafett i Nyköping.

Som sagt ett gött gäng med aktiva , föräldrar , syskon och en och en annan myra.

Dom tävlande var:

D12: Vilma

D14: Emilie

U16 Women: Alva och Linnéa

U16 Men: Max

H18: Leo, Isak och Ludvig

D22: Alexandra och Ebba

H22:Niclas och Anton

Vi kämpande väl i den tuffa blåsten och tog många fina placeringar. Riktigt kul var det så klart att vi lyckades ta hem guldet i K2 200m på lördagen Leo & Ludvig körde otroligt bra och tog favorittippade Vaxholm.

Söndagsförmiddag bjöd på fina lopp med där våra juniorer Ludvig ,Isak, Max & Leo gjorde ett suveränt lopp blev tyvärr slagna av Nyköpings K4(som är specialiserade på 200m) med mindre än en sekund.

Sedan måste man ha turen på sin sida med i sport kan allt händ………. Seniorerna körde riktigt fint på mixstafetten 200m men kom tyvärr 4 dock så blev Löddekanotklubb diskvalificerade så YES!!!! Bronspengen gick till Halmstad.

Utöver medaljerna körde våra kanotister många lopp under helgen med flera framskjutna placeringar. Riktigt kul att vi börja få med lite yngre deltagare med ut på tävlingarna igen. Emilie gjorde sin första SM start, riktigt fina lopp mot tjejerna som är lika gamla eller ett år äldre. (Man måste ha fyllt 13 för att få ställa upp på SM)


På söndag eftermiddag kördes långloppen dock utan SM status (långlopps SM kommer i Hofors).

Återigen visade Ludvig att han hör hemma i juniorlaget med ett riktigt fint långlopp, kom in som 3:a i juniorklassen Leo körde på fint halkade ner till en 6:e plats och Isak körde riktigt fint på långloppet slutade på en 9:e plats.

Linnéa gjorde ett riktigt fint lopp slutade 5:a

Emilie körde in på en fin 11:e plats i D14

Anton och Nicklas kom in på en 15:e och 17: plats i H22

Ebba och Alexandra körde in på en 6:e samt en 8.e plats i D22


Sedan hade vi olyckligtvis ett par badare under helgen som fick smaka på Nyköpingsvatten. Max välte tyvärr i starten på långloppet och Alexandra gick runt i andra vändningen på långloppet …… men det var bara att tömma och köra vidare.


Överlag ett riktigt kul SM ……Halmstad är definitivt på våg upp där vi ska vara.

Nu hoppas vi på mera av våra yngre kanotister ska följa med ut i landet framöver och träffa kompisar och ha kul på tävlingar mm.


Nu tar vi lite vila i ett par dagar sedan börjar uppladdningen mot SM del 2 som går av stapeln i Hofors 14-17 juli där kommer vi göra upp om medaljerna på sträckorna 500m, 1000m , 2500m samt 5000m


//Henrik

Fackelparad Valborg
Halmstad kanotklubb har en tradition sedan 50 talet att paddla fackelparad på Nissan under valborg. En uppskattad akt av såväl åskådare och kanotklubben. Under två års tid har vi inte kunnat paddla pga av pandemin. Vi är så glada att vi fick möjligheten i år.

Vi tackar Katrineholm och besättningsregattan för en underbar trevlig, rolig och mycket solig helg.Mycket bra arrangerat samt stort tack till alla kaptener som lagt ner ett jätte jobb med att para ihop besättningarna samt föräldrar som springer upp och ner med kanoter och paddlar mm.

Det har varit många tuffa och roliga lopp en del bad men mest det stora nöjet att se alla olika konstellationer som paddlat ihop ,lärt från varandra och pratat med varandra extra roligt blev det när det stod klart att region Syd/väst vann hela regattan. Mycket bra kämpat och paddlat av alla från miniorer till seniorer.
Klicka på bilden eller rubriken för att se fler bilder


Västgöta cup avslutning samt DM.

Dagen startade med att vi körde från Halmstad kl 06:00 med ett stopp i Mullsjö för kaffe och macka. Väl framme i Lidköping var det brådis att lossa alla kanoter, upp med tält och lite uppvärmning för våra aktiva. Lagledarträff var kl 10.

Idag har alla aktiva fått köra riktigt många lopp.
K-1 200 meter försök och final.
K-2 200 m final
K-4 200 m final
K-1 500 meter försök och final
K-1 2500 m final
K-1 1250 m final för de yngre.

Hösten gör sig påmind med förkylningar vilket totalt sett gjorde att ganska många var sjuka.

Bra placeringar och medaljer till flertalet av våra barn och ungdomar. Alla kämpade på riktigt bra denna dag som blev riktigt bra för alla. Lidköping som arrangör genomförde som vanligt bra tävling med andra ord.

På vägen hem blev det ett stopp på donken i Falköping och vi landade hemma kl 10:22. Lång dag och jag tror alla sover gott denna natt.
Klicka på bilden eller rubriken för att se fler bilder

Ungdomskväll i samarbete med @rfsisu_halland. Vi anlände till livräddarna i Tylösand med kraftig vind och bra vågor på havet. Ungdomarna fick gå en tipspromenad med frågor om kost och träning. Efter detta var tanken att vi skulle paddlat surfski. Dock tyckte dagens ledare Anton inte att det var lämpligt utan det blev annat att surfa på. Väl ombytta bjöds det på lite mat och genomgång av frågorna med Markus från RF sisu som lärde oss om kost och träning. Stort tack till Katharina, Markus och till Anton Ljungström som genomförde dagens övning lysande.
Klicka på bilden eller rubriken för att se fler bilder

Det 40:e Rönne-Å-Rännet !

Klubbar som deltog var Ängelholm, Helsingborg, Lödde, Malmö och Halmstad. Detta var en deltävling i Skåneligan samt som en del av Svenska Kanotförbundets SUC-närtävlingar.

På menyn stod 200m, kanotpolo, långlopp 1000, 2500, 5000 och 10 000 meter att välja på.

En fantastisk trevlig dag i fantastiska paddelvatten där barn och ungdomar fick tävla och ha kul! Vädrets makter var hyfsat med oss. Någon lite sommar skur fick vi uppleva. Inte minst god gemenskap.

Tack Ängelholm för ett väl genomfört arrangemang.