Halmstad Kanotklubb - Förening för såväl motion/havskajak till barn/ungdom med racinginriktning.
Du vet väl att du kan stödja vår förening genom att köpa bingolotter online! Klicka bara på länken nedan.

Bingolotto.se 

Kanotskola Barn/ungdom
2024 är det kanotskola för skollediga barn. Här får du tillsammans med nya vänner på Nissan hjälp av erfarna kanotister att lära dig de tekniska grunderna i kanot.

Kanot är sport som både vuxna och barn kan utöva samtidigt/tillsammans. Hela verksamheten bygger på att ledare och föräldrar hjälps åt. – är man sugen får man gärna själv prova på. Du som vuxen får alltså kostnadsfritt deltaga på kanotskolan, samt på kommande ordinarie träningspass.

Vi paddlar för att det är kul, för gemenskap och motion. I Halmstad utövar vi grenen sprint och marathon. Se filmen nedan.

Lärandet, att utvecklas inom kanotsporten. Utövandet har både ett individuellt och gruppinslag. Tävlingar finns att deltaga på, placeringar är inte det viktiga i början, utan fokus ligger på att det skall vara roligt att paddla. 


Kläderna skall vara lätta, för att inte tynga ner för mycket om man trillar i vattnet. Ombyten ska alltid tas med oavsett säsong. 

Foppatofflor eller badtofflor är bra eftersom de lätt kan sparkas av innan man sätter sig i kanoten vid vår brygga. Vi använder inte skor vid paddling.


Datum: Måndag – Torsdag vecka 25 och 26, 2024

Tid: kl. 18:00- ca 20:00

Krav för att få delta: minst 10 år och simkunnig (200 meter)

Kursavgift: 1000 kr. All utrustning finns på plats.
Max antal: 15 barn/ungdomar

I priset ingår också ett års medlemskap i föreningen, för fortsatt träning på måndagar kl 18-19:30 efter kanotskolan.
 

Anmälan: Skicka e-post till halmstadkanotklubb1@gmail.com
Vi behöver följande uppgifter:
För och efternamn samt personnummer.
Namn, kontaktuppgifter till målsman, e-post och mobilnr.


Halmstad Kanotklubb ligger på Åbrinken 1 (Rakt över Nissan från Örjans vall, på Furet)


Vid frågor är ni välkomna att kontakta

Halmstad kanotklubb          

Magnus Persson: magnus@vastkustenfoto.se       
Kanotskola Vuxen

( Ingen kanotkurs planerad 2023)

Vi kommer framför allt att paddla tillsammans. Ni får möjlighet att prova på olika typer av kajaker som havskajak, motionskajak och för den som vågar även racingkajak….

Vi går igenom hur kajakerna är konstruerade, hur man ställer in dessa inför paddling samt hur man stiger i och ur. Vidare paddlingsteknik, handhavande/manövrering av kajaken i vatten och naturligtvis säkerhet. Vi kommer också att visa hur man enklast transporterar sin kajak. Efter paddelturen bjuder vi på en kopp kaffe och ger möjlighet till frågor och funderingar.

Avgiften för kursen är...... Den som vill bli medlem i klubben får dra av kursavgiften från avgiften för medlemskap och träningsavgift. Som aktiv medlem får du låna klubbkajaker, paddlar och västar samt har tillgång till klubblokal med gym, dusch och bastu. Den som har en egen kajak får förvara den i klubbens kajakförråd. Vi informerar mer om detta i samband med kursen.

Antalet deltagare är begränsat till åtta.
Deltagande anmäls senast den 20 maj till anders.g.langemark@gmail.com

Välkommen med din anmälan hälsar
Cecilia, Paulina och Anders